Nieuw fotoformaat iOS 11: even oppassen!

Vandaag wordt als het goed is het nieuwe iOS 11 gelanceerd. iPhone- en iPad-gebruikers die ook met Windows-apparatuur werken, moeten wel even oppassen, want iOS 11 bedient zich van een nieuw foto- (en video-) bestandsformaat, HEIF of HEIC genaamd, dat onder meer kleinere bestanden oplevert bij gelijkblijvende kwaliteit. Nadeel is dat Windows (nog) niet overweg kan met dit nieuwe formaat. Wij zijn geen experts op dit terrein, maar lees vooral het betreffende stukje op DPReview, waar ook wordt doorverwezen naar een HEIC- naar jpeg-converter. Naar het schijnt, kun je iOS ook zo configureren dat je foto’s en video’s voorlopig naar een gangbaarder formaat worden omgezet.

Lees ook:‘Instapbridgecamera’ van Sony met 50x zoom
Lees ook:Instagram laat verplicht vierkant formaat los
Lees ook:Fotonieuws en fotonieuwtjes van de week
Lees ook:Stem op je favoriete fotoapparatuur van het jaar
Lees ook:Zum downloaden: de Pentax 645D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.