PaintShop Pro 2018 neemt het op tegen Photoshop

Corel heeft zojuist PaintShop Pro 2018 gelanceerd, dat meer dan ooit de strijd aanbindt met Photoshop en wordt aangeprezen als ‘hét alternatief’. Vergeleken met de voorganger PaintShop Pro X9 moet de 2018-versie in elk geval sneller en gebruiksvriendelijker zijn geworden. Voor de echte fotobewerker is er wederom een Ultimate-uitvoering, met als extra troeven onder andere de raw-converter AfterShot 3 en de intelligente beeldcorrectie van Perfectly Clear 3 SE. De prijzen bedragen zeven tientjes voor PaintShop Pro 2018 en negen tientjes voor PaintShop Pro 2018 Ultimate; upgraders betalen twintig euro minder. Wederom alleen voor Windows.

Lees ook:PaintShop Pro X7 nog sneller en krachtiger
Lees ook:Corel werpt PaintShop Pro X9 in de strijd
Lees ook:Corel lanceert PaintShop Pro X4
Lees ook:Photoshop Elements 13 uitgebracht
Lees ook:Poll: Photoshop of…?

3 reacties op “PaintShop Pro 2018 neemt het op tegen Photoshop

 1. -Ton

  Alleen waardeloos dat die slecht werkt met een wacom tekentablet en nergens een boek of uitleg in het Nederlands is te verkrijgen dus willen ze met CS concurreren zullen ze toch hier wat aan moeten doen en het programma blijft traag . En in engelstalige uitvoeringen zijn er heel wat concurrenten die beter zijn en ook niet echt duur

    /   Beantwoorden  / 
  1. George

   Onzin wat je zegt: er zijn staplessen te koop als online cursus en een uitgebreide handleiding van PSP is te downloaden. Daar is prima mee te werken.
   PSP is veel gebruiksvriendelijker dan Lightroom of Photoshop.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  Ik heb zelf geen pc en kan over dat laatste dus niet oordelen, maar ik denk dat dit ook iets persoonlijks is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.