Luminar Neptune past zich nog meer aan gebruiker aan

Luminar, het nieuwe beeldbewerkingsprogramma van Macphun dat vorig jaar verscheen, heeft al de tweede grote update in z’n korte bestaan gekregen. Versie 1.2, of Neptune zoals het koosnaampje dat de makers deze versie hebben meegegeven luidt, houdt meer dan voorheen rekening met de diverse gebruikersgroepen, al vanaf de eerste keer dat je het programma opstart. Je kunt meteen doorgeven of je een Preset-fan bent of juist iemand die alles zelf wil instellen. Uiteraard kun je je voorkeuren naderhand nog veranderen.

Als het heel snel moet, kan Luminar beelden op de automatische piloot een pepkuur geven via de nieuwe functie Accent AI Filter, die kunstmatige intelligentie gebruikt om het beeld te analyseren. Verder is Luminar sneller geworden en kent het programma op diverse vlakken extra mogelijkheden. Zo heeft het vignetteringsfilter heel handig een Pre-crop- en een Post-crop-stand, om te helpen voorkomen dat naderhand bijsnijden afbreuk doet aan het effect. Ook kan de standaloneversie van Luminar nu in combinatie met andere Macphun-software worden gebruikt via Plugins. Volgens Macphun op veler verzoek, maar het lijkt ook een beetje op salespromotie. Voor bestaande Luminar-gebruikers is de update gratis, en een en ander zal ook wel z’n weg vinden naar de op stapel staande Windows-versie.

Lees ook:Tip van de week: Luminar als Photoshop/Lightroom-alternatief
Lees ook:Luminar en Aurora HDR binnenkort ook voor Windows
Lees ook:Nieuwe functies Photoshop CC
Lees ook:Luminar is gelanceerd
Lees ook:Luminar 2018: een eerste kennismaking – 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.