Nik Collection wordt definitief niet meer geüpdatet

Enkele websites en fora hebben al gesignaleerd dat eigenaar Google naar eigen zeggen geen nieuwe updates meer zal uitbrengen voor de Nik Collection-software. Men garandeert derhalve geen compatibiliteit met de nieuwste besturingssystemen en beeldbewerkingsprogramma’s, zoals Windows 10, MacOS 10.11 en 10.12 en Photoshop CC 2017.

Of dit een acuut probleem is, is maar de vraag. Zelf heb ik geen problemen ondervonden met de Nik Collection als plug-in van Photoshop CC 2017 onder MacOS 10.12.4 (meer hierover in het juninummer van Focus). Wel is het natuurlijk zo dat op langere termijn alleen maar meer compatibiliteitsproblemen de kop zullen opsteken. Dat Google hier niets aan zou doen, werd al langer vermoed en is nu dus ook officieel bevestigd.

Lees ook:Nik Collection werkt ook als plug-in Photoshop 2018
Lees ook:Google geeft Nik Collection-software weg – gratis!
Lees ook:Nieuwe functies Photoshop CC
Lees ook:Tips en trucs voor de filters uit de gratis Nik Collection
Lees ook:Photoshop-update rekent af met diverse bugs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.