SS Rotterdam in HDR-sepiatoon

Deze foto van de SS Rotterdam (officieel moeten we alleen ‘Rotterdam’ zeggen, naar het schijnt) in de gelijknamige havenstad lijkt op het eerste gezicht wel decennia oud, maar in feite is hij eergisteren gemaakt. De foto is eerst naar zwart-wit-HDR (dat kan dus ook) omgezet met de gratis Photoshop-plug-in van Nik Software/Google. De oorspronkelijke foto was niet extreem contrastrijk, en als gevolg daarvan oogt de pseudo-HDR-versie wel dramatisch, maar ook wat donker en een beetje flauw. Het contrast een beetje oppeppen met Afbeelding > Aanpassingen > Curven of (zoals hier) simpelweg Niveaus biedt uitkomst. Met de Alt-toets ingedrukt controleer je op clipping tijdens het schuiven met de regelaars. Een sepiatintje is zo gemaakt via Afbeelding > Aanpassingen > Kleurtoon/verzadiging met de optie Vullen met kleur aangevinkt. Nog een beetje kunstmatige vignettering (Photoshop’s eigen Filter > Lenscorrectie) en klaar is Ketelbinkie!

Lees ook:Tip van de week: kleur en zwart-wit in één foto
Lees ook:Tip van de week: kleuren die clippen
Lees ook:Tip van de week: contrastbeheersing via Schaduwen/hooglichten
Lees ook:Tip van de week: witte sneeuwfoto’s
Lees ook:Tip van de week: contrast-oppepper via de curve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.