Nieuwe functies Photoshop CC

Adobe heeft weer een grote update uitgebracht van diverse CC-programma’s, waaronder Photoshop. Versie 2015.5 is onder meer uitgebreid met Bijsnijden met behoud van inhoud (Content-Aware Crop), om bijvoorbeeld lege hoekjes bij ‘rechtgezette’ foto’s op te vullen. Verder verbeterde selectie- en maskergereedschappen dankzij een speciale werkruimte, en een nieuwe functie Gelaatstrekken aanpassen (Face-Aware Liquify) voor virtuele plastische chirurgie (én karikaturen, vermoed ik) bij portretten. We gaan de nieuwe release zelf maar eens installeren, in de hoop/verwachting dat-ie anderhalve dag na z’n debuut wel zal zijn ontluisd.

WAARSCHUWING: Adobe blijft kennelijk met alle middelen een monopoliepositie op beeldbewerkingsgebied nastreven, want na het opstarten van de nieuwe Photoshop-versie bleken m’n gratis plug-infilters uit de Google Nik Collection opeens spoorloos verdwenen in het Filter-menu. Ik heb ze opnieuw bij Google gedownload en geïnstalleerd en dat ging prima (ook zonder dubbele mappen en zo) – misschien dat er een gemakkelijkere oplossing is, maar dit is in ieder geval een remedie. Hoe dan ook: een gewaarschuwd mens…

Lees ook:Nik Collection werkt ook als plug-in Photoshop 2018
Lees ook:Goedkoper shoppen met Google
Lees ook:Photoshop CC 2015 is here!
Lees ook:Tip van de week: Photoshop CC 2018 in vogelvlucht
Lees ook:Waarschuwing: negeer haperend Adobe CC-icoontje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.