Google geeft Nik Collection-software weg – gratis!

Het klinkt bijna te goed om waar te zijn of als een vroege 1 aprilgrap, maar Google geeft de Nik Collection beeldbewerkingssoftware weg – gratis en voor niets! Met programma’s als Silver Efex Pro, HDR Efex Pro en Analog Efex Pro is dit door de zoekmachinegigant overgenomen beeldbewerkingspakket een begrip, al zijn de plug-ins voor Photoshop en Lightroom niet meer van de nieuwste. Tot voor kort kostte het complete pakket zo’n 100 euro, ook al een fractie ten opzichte van voorheen. En nu geeft Google het dus gratis weg, naar eigen zeggen om het voor nog meer mensen toegankelijk te maken.

Wie het pakket onlangs heeft gekocht, hoeft niet te treuren: kopers in 2016 krijgen het volledige aanschafbedrag terug. Klik hier of op het plaatje voor meer informatie en/of om de Google Nik Collection te downloaden. NB: de Nik Collection draait volgens Google niet onder Windows 10 en Mac OS 10.11 (El Capitan), al hebben sommige lezers blijkens de reacties andere ervaringen.

Lees ook:Niet vergeten: ook cameraklok uur vooruit
Lees ook:Tips en trucs voor de filters uit de gratis Nik Collection
Lees ook:DxO neemt Nik Collection over van Google
Lees ook:Nik Collection wordt definitief niet meer geüpdatet
Lees ook:Nik Collection werkt ook als plug-in Photoshop 2018

4 reacties op “Google geeft Nik Collection-software weg – gratis!

 1. Hans Stad

  Ik heb de NIK Software op twee Windows 10 Desktop systemen zonder enige problemen draaien met Photoshop CS. Op één van de twee Windows 10 systemen is de meeste recente Insiders Preview build geïnstalleerd.
  Ik heb nooit enig probleem gehad met NIK op deze Windows 10 systemen en ben benieuwd waarom je schrijft dat de plugins niet op Windows 10 werken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Joop de Lee

  altijd leuk

    /   Beantwoorden  / 
 3. Raymond Harper

  Je hebt helemaal gelijk, Hans – dat Google de probleemloze werking niet garandeert, wil natuurlijk nog niet zeggen dat het niet werkt. Ik werk zelf met OS 10.9 en incidenteel met Windows 8, dus ik kan het niet controleren, maar het zou me niet verbazen als iemand zich meldt met de mededeling dat het ook draait onder OS 10.11.

  Op de downloadpagina waarnaar ik heb gelinkt, staan trouwens helemaal onderaan de systeemeisen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerard

   Draait helemaal perfect in Aperture onder 10.11.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.