Lokaal nevel verwijderen en snel uitzoomen met ACR 9.2

Gebruikers van Photoshop CC (en Lightroom) kunnen de nieuwste versie van Camera Raw (9.2) downloaden. Behalve ondersteuning voor diverse nieuwe camera’s zoals de Sony A7S II kent Adobe Camera Raw 9.2 ook inhoudelijke verbeteringen. Zo bevindt zich onder de Aanpassingspenselen voor lokale bewerkingen nu ook een penseel Nevel verwijderen (wel oppassen: je schildert behalve meer contrast ook meer ruis in je beeld). Handig nieuwtje in de Photoshop-versie is dat je terwijl je hebt ingezoomd, snel het hele beeld kunt bekijken door met ingedrukte H-toets de muistoets in te drukken. Verplaats je daarbij het kader in beeld, dan verplaatst het ingezoomde deel mee zodra je de muisknop weer loslaat.

Update: Lightroom-gebruikers kunnen beter even wachten met de update. Er zijn veel klachten over bugs en Adobe heeft weliswaar een nieuwe update uitgebracht maar die schijnt evenmin goed te werken. Bovendien is de nieuwe Importeren-interface niet naar ieders smaak.

Lees ook:Lightroom krijgt snellere motor
Lees ook:Updates voor Lightroom Classic, Bridge en ACR
Lees ook:Updates voor Camera Raw en Lightroom
Lees ook:Adobe trekt stekker uit Photoshop CS
Lees ook:Lightroom/ACR-update met o.a. Boundary Warp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.