Photoshop CC: oudere versie terughalen

Stel je hebt – net als ik – de nieuwste 2015-release van Photoshop CC geïnstalleerd, en daarbij de oudere versie(s) automatisch laten verwijderen. En van dat laatste heb je – net als ik – achteraf een beetje spijt, bijvoorbeeld omdat de handige optie Opslaan voor web opeens een stuk minder toegankelijk is. Geen nood: je kunt zo veel oudere versies op je systeem hebben als je wilt, óók als je die eerder in een onbewaakt ogenblik hebt laten deleten.

In het algemene Creative Cloud-menu zie je bovenaan in het menu een optie Apps. Daaronder zit een tabblad Aanvullende apps zoeken met rechts daarvan een filteroptie in blauw. Als je die openklikt, zie je onderaan in het menu in blauw Vorige versies bekijken. Vervolgens vind je achter het gewenste programma onder de knop Installeren een keuzelijst met alle beschikbare versies.

Als je de gewenste versie installeert, kun je voortaan naar eigen wens de oudere of de nieuwste versie van het programma gebruiken. Je moet wel even je computer herstarten voordat de ‘nieuwe oude versie’ in bijvoorbeeld het rechtsklikmenu (Open met) verschijnt. Je instellingen en voorkeuren worden automatisch overgenomen, zodat je Photoshop CC 2014 (of eerder) niet helemaal opnieuw hoeft te customizen.

Lees ook:Draait jouw Photoshop ook onder Mountain Lion?
Lees ook:Photoshop Elements elementair – 4
Lees ook:Photoshop CC, wat moet je ermee?
Lees ook:Creative Cloud steekt zich in het nieuw
Lees ook:Tip van de week: alternatieven voor Adobe / Adobe (Photoshop Elements)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.