Topaz Glow zet je foto’s in vuur en vlam

Zelf hebben we het eerlijk gezegd niet zo op al die kant-en-klare filtertjes waarmee je een middelmatige foto met een knopdruk in een ‘kunstwerk’ omtovert. Maar Topaz Glow, de nieuwste telg van Topaz Labs, heeft wel spectaculaire effecten in huis, moeten we toegeven. Contouren die normaliter niet of nauwelijks zichtbaar zijn, krijgen daardoor een soort gloed, van subtiel tot méér dan oogverblindend. Er zijn maar liefst 72 presets, maar je kunt ook alle instellingen helemaal naar je eigen hand zetten voor een unieke look. Een standaardfilter in Photoshop zoals solarisatie komt niet eens in de buurt!

Topaz Glow draait zowel op de Mac als op een pc, als standalone of als plug-in voor een beeldbewerker als Photoshop (Elements). Het programma kost normaliter 70 dollar, maar tot eind deze maand krijg je twee tientjes introductiekorting. Je kunt ook eerst een gratis proefversie uitproberen. Hier lees je meer.

Lees ook:Sneller en beter selecteren
Lees ook:‘Gratis’ fotobewerkingssoftware Topaz Studio
Lees ook:Onscherpe foto’s verleden tijd..?
Lees ook:Gratis special effects voor je foto’s!
Lees ook:Boek: Snelgids Photoshop Elements 7

Eén reactie op “Topaz Glow zet je foto’s in vuur en vlam

  1. Bert-Jan

    Fractalius van Red Field doet als Photoshop plug-in hetzelfde. Uiteraard dan niet als stand-alone. Met $40,= wel iets goedkoper. Ook iets sneller naar mijn bevinding

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.