Creative Cloud steekt zich in het nieuw

Zoals al eerder was aangekondigd, neemt Adobe Creative Cloud compleet op de schop. Dit betekent onder andere dat Photoshop CC een flinke update krijgt, met nieuwe functies als Focus Mask (een nieuw selectiegereedschap speciaal voor portretten met weinig scherptediepte), Perspective Warp (om het perspectief van een deel van het beeld te veranderen zonder de rest te beïnvloeden) en allerlei andere vernieuwingen en verbeteringen (zoals bij de Content-Aware-functies). Verdere details moeten we voorlopig schuldig blijven, want hoewel de Engelstalige versies vanaf heden gedownload kunnen worden, laat de Nederlandse vertaling nog even op zich wachten.

Update: die Nederlandse versies zijn inmiddels gearriveerd. Wel even opletten, want om mij onduidelijke redenen wordt bij veel programma’s – waaronder Photoshop – de 2014-versie náást de oude CC-versie geïnstalleerd. Voorkeuren worden wél automatisch overgenomen. Ander aandachtspuntje is dat in beginsel allerlei gegevens over het gebruik van de software automatisch met Adobe wordt gedeeld, zodat Adobe je naar eigen zeggen ‘een meer persoonlijke ervaring’ kan bieden. Wil je dat niet, dan moet je dat in je account expliciet veranderen.

Ook zijn er nieuwe mobiele apps voor de iPad, waaronder Adobe Photoshop Mix, die door iedereen – dus ook niet-klanten – gratis kunnen worden gedownload. Verder kondigt Adobe een nieuw voordelig abonnement voor fotografen (Creative Cloud Photography Plan) aan om de laatste twijfelaars over de streep te trekken.

Lees ook:Creative Cloud op de mobiele toer
Lees ook:Photoshop CC krijgt nieuwe functies
Lees ook:Photoshop upgraden wordt dure grap
Lees ook:Creative Cloud-Photoshopper heeft streepje voor
Lees ook:Decemberdeal van Adobe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.