MasterReview in de lucht en ander webnieuws

We hebben al eerder over MasterReview geschreven: een nieuw initiatief waarbij je je foto’s  kunt laten beoordelen door een gerenommeerde vakman of -vrouw. De bedenkers zijn niet over één nacht ijs gegaan, ook om de benodigde expertise in huis te halen, maar www.masterreview.nl is vanaf heden in de lucht. De prijs van zo’n review hangt af van het aantal foto’s, of je zelf een specifieke Master wilt kiezen en de vorm van de review (videoreview of liveconsult). De prijzen beginnen bij 29 euro (iets duurder dan oorspronkelijk was begroot), maar de eerste 500 deelnemers krijgen het eerste jaar 50 procent korting op al hun reviews.

Wie wil nagaan of een bepaalde foto is ‘geshopt’, kan terecht op www.izitru.com: een site waarop je je foto in jpeg-formaat kunt uploaden om die (in beginsel gratis) te laten checken. Helemaal waterdicht is zo’n quickscan natuurlijk niet, want ook foto’s die alleen maar een andere naam hebben gekregen, zijn verkleind of zijn bijgesneden, worden door izitru al snel als verdacht aangemerkt.

Last but not least heeft harde-schijvenfabrikant Seagate de app Seagate Backup (voor iOS en Android) en de Seagate Dashboard-software gelanceerd, om kostbare bestanden simpel te back-uppen, te beveiligen en te delen.

Lees ook:MasterReview: je foto’s beoordeeld door experts
Lees ook:Mobiele Seagate-harddisk met 5 terabyte
Lees ook:Nieuws en nieuwtjes van de week
Lees ook:Lume Cube: veel licht uit een piepklein doosje
Lees ook:SD-kaartjes: tot twee Tb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.