Photoshop verhuist naar de cloud

Professionele Adobe-software zoals Photoshop is binnenkort alleen nog maar te leasen door een abonnement op Adobe’s Creative Cloud. De opvolger van CS6 heet dan ook Photoshop CC, en moet volgende maand uitkomen. Tot de nieuwe functies behoren onder andere een totaal nieuw gereedschap voor verscherping, dat neveneffecten zoals extra ruis moet minimaliseren, en ‘intelligente upsampling’ om webplaatjes tot posterformaat op te blazen zonder kwaliteitsverlies. Er komt ook een nieuwe versie van Camera Raw (versie 8) uit, die ook op lagen bruikbaar is. Voor een compleet CC-pakket betaal je 50 dollar per maand, maar huidige CS-gebruikers (vanaf versie 3) krijgen het eerste jaar korting. Photoshop CC als standalone kost 20 dollar. Gebruikers in Nederland zijn, bij de huidige koers althans, duurder uit: respectievelijk ruim 60 en bijna 25 euro. Of dit met de dure vertaalslag of met de eurocrisis te maken heeft, laten we in het midden.

Lees ook:Photoshop Creative Cloud is in de lucht
Lees ook:Speciaal aanbod voor trouwe Photoshoppers
Lees ook:Photoshop CC, wat moet je ermee?
Lees ook:Tot 40 procent korting op Elements
Lees ook:Photoshop-poll: kopen of huren? De uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.