Photoshop? Virtual reality zul je bedoelen!

Terwijl hele volksstammen (terecht) klagen over een ongebreideld gebruik van de Photoshop-trukendoos, waarmee een vervallen krot tot een villa wordt opgekalefaterd en het doorleefde gezicht van een vijfenzeventigjarige grootmoeder tot de rimpelloze tronie van haar jongste kleindochter, is de discussie – net als bij de kredietcrisis – alweer ingehaald door de werkelijkheid. Bij IKEA komt tegenwoordig een groot deel van de illustraties in de catalogus helemaal tot stand op de computer – zonder tussenkomst van een camera.

Volgens The Wall Street Journal gaat het momenteel al om 12 procent van alle content, en dat moet komend jaar verdubbelen. Niet alleen de bekende klaptafeltjes worden in 3D uit de computer getrokken – zelfs hele keukenblokken en woonkamers zoals op bijgaande foto. Alleen de mensen op sommige sfeerfoto’s schijnen nog lastig te ‘avataren’ te zijn, maar dat kan heel snel veranderen… Fotomodellen van morgen: jullie zijn gewaarschuwd!

Lees ook:Sportfotografie: fascinerend!
Lees ook:Lithiumbatterijen als luchtvracht bron brandgevaar?
Lees ook:Photoshop krijgt Content-Aware Crop
Lees ook:Olympus stopt productie goedkope compacts
Lees ook:Foam kijkt terug op uitstekend jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.