iCloud: geen wolkje aan de lucht?

Apple heeft zojuist, bij monde van een voor de gelegenheid van ziekteverlof teruggekeerde Steve Jobs, laten weten dat de online dienst MobileMe wordt vervangen door iCloud. In één moeite door kondigde het bedrijf een nieuw besturingssysteem voor de Mac – OS X Lion – en voor de iPhone en iPad aan.

Op het eerste gezicht een goeie deal, aangezien MobileMe zo’n acht tientjes per jaar kostte en iCloud in principe noppes. Daar staat tegenover dat je slechts 5 gigabyte opslagruimte krijgt in plaats van 20, zoals voorheen, maar op de Apple-servers opgeslagen foto’s tellen naar verluidt niet mee. Toch blijven er nog wel wat vragen open voor gebruikers die via MobileMe hun website of online fotogalerie hosten. Leuk dat de met je iPhone of iPad gemaakte kiekjes automatisch via de ether op je Mac belanden, maar hoe zit het precies met de foto’s die je met een ‘echte’ camera maakt en voorheen in een MobileMe-album parkeerde? Worden die óók na dertig dagen automatisch gewist? Wat gebeurt er met je huidige MobileMe-albums? En ben je als ‘Macceraar’ zonder iPad of iPhone gedwongen om naar Lion te upgraden om de nieuwe dienst te kunnen gebruiken..?

Hopelijk geeft Apple binnenkort uitsluitsel. Het enige wat momenteel zeker is, is dat voor huidige MobileMe-klanten alles tot eind juni volgend jaar min of meer bij het oude blijft.

Lees ook:Adobe Carousel zet foto’s in de cloud
Lees ook:iPhone 4S ‘beste telefooncamera ooit’…
Lees ook:Draait jouw Photoshop ook onder Mountain Lion?
Lees ook:Shoppen on the move
Lees ook:Photoshop Fix voor iPad en iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.