Onscherpe foto’s verleden tijd..?

InFocus plug-in geeft verscherpen nieuwe dimensie

Soms is je foto nét niet scherp doordat je onderwerp (of je camera) een tikje heeft bewogen. Of de scherpstelling zat ernaast, of de scherptediepte is te klein. Reguliere beeldbewerkingstools zoals Onscherp Masker verhogen de scherpte-indruk door het contrast van fijne details te verhogen. Als het beeld écht onscherp is, biedt dit geen soelaas. Erger nog: als je te ver doorschiet, wordt je foto ‘brokkelig’ en is het middel erger dan de kwaal.

Topaz denkt de oplossing te hebben gevonden met InFocus. Deze plug-in voor Photoshop CS en Photoshop Elements (Windows en Mac OS) rekent als het ware het scherpe oerbeeld terug.

De resultaten op de website van de makers zien er in elk geval erg overtuigend uit (al blijft er met al die gizmo’s weinig ruimte over voor ‘ouderwets’ fotografisch vakmanschap…). Het programma kost normaal 70 dollar, maar als je er snel bij bent, kun je het voor de introductieprijs van 30 dollar kopen. Je kunt ook eerst de gratis proefversie downloaden.

Lees ook:Sneller en beter selecteren
Lees ook:Gratis plug-ins en penselen voor Photoshop
Lees ook:Camera Raw weer bij de tijd
Lees ook:Nederlandse foto-app neemt het op tegen iPhoto
Lees ook:Bewogen foto’s verleden tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.