Freeware voor fotocollages

Fotocollages zijn hot! Maar het is een heidens karwei om er helemaal zelf eentje te maken. Eén van de beste programma’s om je dit monnikenwerk uit handen te nemen, is Shape Collage. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke stapel foto’s plus een sjabloon waarmee je de vorm van de collage bepaalt.

Shape Collage is er voor diverse Windows-versies (XP, Vista, 7), Mac OS en zelfs Linux. Het programma is verkrijgbaar in het Nederlands, en het mooiste: voor privégebruik is het gratis! Je kunt het downloaden op www.shapecollage.com. Voor een paar tientjes haal je de Pro-versie in huis. Deze slaat de collage op als Photoshop .psd-bestand met elke foto op een aparte beeldlaag, zodat je het geheel desgewenst met de hand kunt bijvijlen.

Lees ook:Corel lanceert PaintShop Pro X4
Lees ook:Gratis special effects voor je foto’s!
Lees ook:Photoshop Elements 14 ziet het licht
Lees ook:Shoppen on the move
Lees ook:Première voor Photoshop Elements 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.