Yahoo: voor het nog sneller vinden van foto’s

Foto's vinden nog eenvoudiger in Yahoo

De zoekgiganten Google en Yahoo blijven zoeken (…) naar betere resultaten en gemakkelijker vinden van datgene wat de gebruiker op zijn of haar beeldscherm wil zien. Yahoo is onlangs gekomen met een betere zoekoptie voor het vinden van foto’s. Daar zijn fotografen niet altijd blij mee, tenzij er natuurlijk netjes wordt betaald voor het gebruik van materiaal waarop rechten rusten. Ook in dit blog is het vaak een onderwerp van gesprek: welke foto’s mag je wel en welke niet in een blog gebruiken. Bij een fotografieblog als dit speelt het minder: het journalistiek bespreken van foto’s is doorgaans geen probleem: de foto’s dienen hier niet als illustratie, maar zijn het onderwerp zelf.

Bijgaand een beeldschermoverzicht – ik probeer zoveel mogelijk Nederlandse woorden te gebruiken – van de Yahoo Blog, waarin wordt uitgelegd hoe de zoekmachine met foto’s omgaat. Het is indrukwekkend hoe slim de zoekmachines worden. Nog even, en je zegt iets tegen het beeldscherm en het resultaat ligt even later klaar op je printer….

Lees ook:World Press Photo…. gaat wel…
Lees ook:Maak kennis met TicTacPhoto met 50% korting
Lees ook:Een nieuwe lente, een nieuw gezicht
Lees ook:Reactie (en advies) Karen Voshol
Lees ook:Tinten in wit: belichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.