Lightroom: favoriet bij veel fotografen

Cursus Lightroom in CameraMagazine

Voor het inladen, kopiëren (backup), bewerken, opslaan en erchiveren van mijn foto’s gebruik ik eigenlijk alleen nog maar Lightroom. Destijds kocht ik versie 1.0, bij de introductie gelijk. Daarvoor was het RawShooter – toevallig kwam ik dat recent nog tegen op een CD-ROM, ergens in een kast. Heel even was er de verleiding om het nog even te installeren – maar dat heeft geen zin, want de RAW-formaten van mijn huidige camera’s zaten daar nog niet in verwerkt.

Werken met RAW-formaten in Lightroom is net zo gemakkleijk als het werken in JPG-bestanden in andere software. In CameraMagazine is onlangs een serie artikelen gestart die de lezer stap voor stap meeneemt in het werken met Lightroom – een programma voor de workflow, zoals dat zo mooi heet. Bedoeld wordt: voor elke stap die de fotograaf dient te zetten. Van het inlezen van het kaartje tot het opslaan, uitprinten of gereed maken als webpagina van foto’s. In CameraMagazine nr. 121 (mei 2009) is het eerste deel verschenen.

Lees ook:Lightroom weer up to date (2.2)
Lees ook:CameraMagazine 122: heel veel informatie
Lees ook:Lightroom 2.3 verschenen
Lees ook:Lightroom Mobile voor iOS lust nu ook raw
Lees ook:Fotografische afko’s (2) – XMP

2 reacties op “Lightroom: favoriet bij veel fotografen

 1. barbara louage

  Ik heb Lightroom 2. Maar ben al een tijdje op
  zoek naar een korte cursus, vb 2-daagse,
  om Lightroom beter te leren kennen.
  IK heb het hele goeie boek van Scott Kelby,
  maar nog niet zeker genoeg om foto’s te bewerken.
  Ik woon in Belgie.
  De cursus mag in Nederland of België zijn

  Barbara

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willem Laros

  Barbara, neem even contact met me op. Ik help je in twee avonden graag op weg. Roosendaal, tegen de Belgische grens. Stuur me een e-mail. Neem een kennis mee en deel de kosten…

  Willem Laros

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.