Lightroom plugin voor Picasa webalbum

Voor het ‘werkstroom fotobewerkingsprogramma’ Lightroom (intussen versie 2.2) zijn diverse plugins verkrijgbaar. Waaronder nu ook één voor het direct vanuit Lightroom uploaden van foto’s naar een nieuw of bestaand Picasa webalbum (net een nieuwe 3.0, van Google) of naar Flickr (van concurrent Yahoo).

Lightroom en Picasa werken goed samen

Het gebruik van een webalbum is een handige manier om foto’s te delen via internet. Zelf gebruik ik Picasa webalbums voor het presenteren van de foto’s die cursisten tijdens een fotocursus maken. Zo zien de cursisten elkaars foto’s, inclusief mijn commentaar en opmerkingen bij de foto’s. Degenen die foto’s uploaden ontvangen daarna de link naar het – niet openbare – fotoalbum. Een extra stimulans om foto’s in te sturen!

Met de Picasa webalbum plugin voor Adobe Photoshop Lightroom is het programma nog aantrekkelijker geworden!

Lees ook:Nieuwe versie Picasa
Lees ook:Webalbum: de kwaliteit is steeds hoger
Lees ook:Leer [beter] fotograferen in Beekse Bergen
Lees ook:Fotoworkshops in Beekse Bergen
Lees ook:Beekse Bergen: schrijven met licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.