Nieuwe versie Picasa

Vandaag tref ik op mijn monitor een bericht aan van Google dat hun fotoprogramma Picasa een update heeft gekregen naar versie 3.0. Ik heb het programma direct op de harde schijf gezet en…. ben enthousiast over de vele nieuwe mogelijkheden.

Picasa gebruik ik niet voor het bewerken van mijn foto’s: daarvoor is Lightroom in mijn geval het meest geschikt. Wel gebruik ik het om webalbums te maken met de foto’s van mijn fotocursisten: zij kunnen dan hun eigen foto’s terugzien met mijn commentaar, maar ook alle foto’s van de mede-cursisten met commentaar. En dat levert een stevig leereffect op. Het zijn geen openbare webalbums – ik stuur de link naar de cursisten en alleen zij kunnen dan het webalbum openen. Picasa is – in combinatie met een Google e-mail account – ook erg handig voor het versturen van foto’s per e-mail.

Picasa 3.0 heeft tal van nieuwe functies, waaronder automatisch synchroniseren met webalbums, het maken van printscreens (zoals in dit bericht) en het ‘naar je hand zetten’ van het programma. Als je helemaal beginner bent in de digitale fotografie is Picasa reuze handig! Het ziet er naar uit dat Google met Picasa een serieuze speler wil worden op de markt van de fotosoftware.

Lees ook:Lightroom plugin voor Picasa webalbum
Lees ook:Webalbum: de kwaliteit is steeds hoger
Lees ook:Faststone Image Viewer: nieuwe versie
Lees ook:Google Reader: heel handig
Lees ook:Flickr: kan beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.