‘Smartphone loopt achterstand steeds verder in’

Bij DxOMark weten ze wat camera’s fileren is. De laatste jaren buigen ze zich ook over smartphones, en ze hebben hun bevindingen in een artikel samengevat. In heel grote lijnen: de smartphonecamera is de afgelopen jaren op diverse punten zo sterk verbeterd dat de achterstand (‘performance gap‘) op traditionele spiegelreflex- en systeemcamera’s steeds kleiner wordt.

Een hoop zit ‘m natuurlijk in slimme software, en je kunt twisten over foefjes als een kunstmatig verkleinde scherptediepte. De modale gelegenheidsfotograaf maakt het waarschijnlijk bar weinig uit. Een van de weinige dingen die de smartphone tot op heden niet of nauwelijks kan, is (in)zoomen. Maar ook daar kan de steeds algemenere dual cam-techniek wel eens verandering in brengen. Voor de reguliere camera-industrie geen geruststellend vooruitzicht.

Lees ook:Kodak Ektra: up-to-date cameratelefoon in retrojasje
Lees ook:Scherptediepte: helemaal niet moeilijk
Lees ook:Meer? Liever minder…
Lees ook:Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel
Lees ook:Elke smartphone binnenkort een zoomlens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.