Is de Samsung Galaxy S8 camera de beste van dit moment?

De beste smartphonecamera van dit moment? Die zit volgens Tech-experts en reviewers in de Samsung Galaxy S8. Maar wat maakt de camera van deze nieuwe telefoon zo goed?

De nieuwe toptelefoon van Samsung valt vooral op door zijn dunne randen. Hierdoor ziet de Galaxy S8 er écht anders uit dan andere telefoons. Maar nu is het ook duidelijk dat hij meer te bieden heeft dan alleen goede ‘looks’. Kenners zijn namelijk erg onder de indruk van de 12-megapixelcamera. Een paar nieuwe ‘camera-ingrediënten’ vormen samen het recept tot dit succes.

Grote camerasensor

De smartphone schiet foto’s in 12 megapixel. Hoewel dit op papier niet veel lijkt is het grote voordeel van de Samsung S8 de grote camerasensor. Deze sensor is met een grootte van 1/2,55 inch groter dan die van andere telefoons. Foto’s zijn hierdoor scherper en detailrijker. Ook biedt de grote sensor een groot voordeel op het gebied van helderheid en kleurenweergave.

Hoog diafragma

Ook in een restaurant met gedimd licht maak je met de S8 mooie foto’s. Dit is te danken aan het hoge diafragma van f/1.7. Het diafragma bepaalt hoeveel licht de sensor opvangt. Een hoger diafragma betekent dat een camera in het donker betere foto’s maakt. De camera van de Galaxy S8 loopt hiermee voor op concurrenten.

Optische beeldstabilisatie

Met je smartphone maak je snel uit de losse pols foto’s. Een bewogen camera levert helaas niet altijd even scherpe foto’s op. Als oplossing heeft de camera van de Samsung Galaxy S8 optische beeldstabilisatie. Dit systeem vangt lichte bewegingen van je hand op. Het resultaat? Scherpe foto’s en video’s die niet bewogen zijn.

Goede camerasoftware

Met alleen goede apparatuur kom je er niet. De juiste software is belangrijk om de camera goed te laten presteren. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe ‘Enhanced Image Processing’ van de Galaxy S8. Schiet je een foto? Dan maakt de telefoon er automatisch drie. Slimme software beoordeelt deze beelden en kiest het scherpste resultaat voor je uit. De Galaxy S8 levert hierdoor betere foto’s af dan veel concurrenten.

Waterdicht

Het waterdichte ontwerp van de Galaxy S8 is óók een voordeel voor de camera. Het maakt ‘m namelijk veelzijdiger dan veel andere smartphonecamera’s. Of het nou boven water is of eronder: de foto’s en video’s van de S8 zien er goed uit. Extra voordeeltje: het ontwerp is ook stofdicht. Er komen dus geen zandkorrels in de telefoon als je bijvoorbeeld op het strand bent.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn vanaf 29 april in Nederland te koop. Wil je de nieuwe Galaxy S8 als eerste binnen hebben? Bestel dan een van de telefoons bij KPN. Dan heb je ‘m al vanaf 29 april in huis.