Smartphone met ingebouwde ‘portretstudio’

“Stop een portretstudio in je broekzak”, aldus smartphonefabrikant Huawei over z’n nieuwe P10. De ingebouwde Leica Dual Camera 2.0 moet daar handen en voeten aan geven, gekoppeld aan functies als ‘dynamische belichting’, ‘natuurlijke portretverbeteringen’ en een ‘natuurlijk bokeheffect’, dat gezien de kleine beeldchip en korte brandpuntsafstand vrijwel zeker een kunstmatige simulatie betreft. Dit alles moet “artistieke portretten in Leica-stijl” en “de beste zelfportretten ooit” opleveren. Het beeldmateriaal op de promotiepagina ziet er inderdaad spectaculair uit – nu maar hopen dat er niet, zoals indertijd bij de P9-campagne, foto’s uit een Canon EOS-reflex met een professionele 70-200 mm tussen zitten…

Lees ook:TIPA Awards 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud
Lees ook:EISA Awards 2016-2017 bekendgemaakt
Lees ook:Leica slaat nieuwe weg in met Q
Lees ook:Laatste tip voor betere fotografie | 25/25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.