Google Pixel-smartphone doet naam eer aan

Met de nieuwe Google Pixel-smartphone doet de zoekmachinegigant niet in de laatste plaats een gooi naar de gunst van fotografen. Hoewel de specificaties op papier niet overweldigend zijn (12 megapixels resp. 8 mp voor de frontcamera), belooft Google een bovengemiddelde beeldkwaliteit, met name bij weinig licht. Dit laatste met name dankzij de grotere ‘pixels’ op de sensor. Dat dit geen valse belofte is, blijkt uit het feit dat de Google Pixel meteen naar de hoogste plaats op de DxOMark Mobile-ranglijst klom. Ook een leuk extraatje: de onbeperkte cloudopslagruimte voor foto’s en video’s (4K). Verder beschikt de Pixel over hybride-AF met fasedetectiepixels op de sensor en een led-flitser. Qua prijs komt de Google Pixel aardig in de buurt van de nieuwe iPhone 7, al moeten we op dat punt een voorbehoud maken aangezien de Pixel nog niet in Nederland verkrijgbaar is.

Lees ook:Nieuwe Fujifilm-compacts voor elke smaak en beurs
Lees ook:Google Glass fotografeert met een knipoog
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Google Street View zoekt panoramafotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.