Hasselblad True Zoom-cameramodule

Hasselblad is weliswaar gestopt met het rebadgen van oudere Sony-camera’s, maar toch gaat het Zweedse prestigemerk nog steeds af en toe vreemd. De Hasselblad True Zoom is een cameramodule voor de Moto Z smartphones van telefoon- en computerfabrikant Lenovo (ook geleverd onder de naam Motorola), en biedt onder andere beeldstabilisatie, een xenon-flitser, een raw-optie en 10x optische zoom. Filmen kan in Full HD. De beeldsensor is van regulier compactcameraformaat (1/2,3 inch), en DPReview heeft al geconstateerd dat je qua beeldkwaliteit geen spectaculaire verbeteringen hoeft te verwachten. Aan de andere kant haal je wél een aardig zoombereik in huis en met de (via magneten bevestigde) module wordt je smartphone niet eens veel dikker, mede doordat de benodigde stroom uit de accu van de telefoon wordt gehaald. De Hasselblad True Zoom komt “binnenkort” op de markt en gaat zo’n 300 euro kosten.

Lees ook:Maan-Hasselblad brengt ruim half miljoen op
Lees ook:Canon vestigt nieuw superzoomrecord
Lees ook:Zoom januari ’09: aan de slag met foto’s
Lees ook:Nieuwe Zoom verschenen
Lees ook:Pentax KP: een nadere kennismaking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.