Betere iPhone-foto’s met… Microsoft Pix

Microsoft heeft een app uitgebracht, Microsoft Pix, die het fotograferen met je smartphone nog comfortabeler moet maken. Het verschil met de meeste andere apps is dat Pix veel denk- en instelwerk automatisch doet, op basis van kunstmatige, zelflerende intelligentie. Zo moet de gezichtsherkenning bij portretfoto’s, selfies en groepsportretten zorgen voor een geoptimaliseerde belichting en contrast, en kiest de functie Best Image zelf de beste foto uit een serie. Microsoft claimt ook dat de functie Live Image een beter resultaat geeft dan Apple’s Live Photos. Een beetje gênant is wel dat Microsoft Pix verkrijgbaar is voor iPhone en iPad, en in de toekomst wellicht ook voor Android, maar over Windows Phone – Microsofts eigen mobiele besturingssysteem, dat behoorlijk geflopt is – geen woord.

Lees ook:iPhone 6s biedt 12-megapixelfoto’s en 4K-video
Lees ook:iPhone 6 de ultieme telefooncamera?
Lees ook:Photoshop Touch krijgt update
Lees ook:iCloud: geen wolkje aan de lucht?
Lees ook:Photoshop Fix voor iPad en iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.