Epson brengt betaalbare pigmentinktprinter uit

Ook printerfabrikant Epson doet een duit in het IFA-zakje met een serie nieuwe printers voor professioneel en thuisgebruik. Voor 300 euro koop je aan de Expression Photo XP-960 een mooie all-in-one, waarmee je zes-kleurendrukken tot A3-formaat kunt maken.

De SureColor SC-P400 mikt een stapje hoger: dit is namelijk een A3+-printer die met zeven kleuren pigmentinkt werkt voor ‘museumkwaliteit’. De printer kan ook afdrukken op de rol, en beschikt net als de Expression over Wi-Fi. Volgens Epson is de SC-P400 de kleinste en lichtste printer in z’n soort, en met een adviesprijs van 549 euro is het zeker ook niet de duurste. De XP-960 moet per direct leverbaar zijn, op de SC-P400 moet je tot november wachten.

Lees ook:Gewoon thuis printen in fotowinkel-kwaliteit
Lees ook:Nieuwe Epson A3+-fotoprinter voor thuis
Lees ook:Panasonic gaat voor ultralicht én ultralichtsterk
Lees ook:Twee betaalbare (foto)printers van Canon
Lees ook:Foto’s printen van anderhalve meter breed…

2 reacties op “Epson brengt betaalbare pigmentinktprinter uit

 1. Peter Keller

  Deze week kocht ik een sc p400. Zit met het volgende probleem: Wanneere ik een “nozzle check” wil uitvoeren, gebeurt het regelmatig dat de printer dan eerst een spuitmondcleaning in werking zet, waar ik dus niet om gevraagd heb. Verder is het onnodig en kost het onnodig veel dure inkt. Kan iemand mij vertellen of deze automatische cleaning sessie is uit te zetten?
  Ik heb het dus niet over de optimising.
  Hartelijk dank bij voorbaat, Peter Keller

    /   Beantwoorden  / 
  1. Raymond Harper

   Een vervelend probleem! Bij mijn eigen, oudere Epson-printer zijn controle en reiniging wél losgekoppeld. Ik heb even gezocht, en ik kan in de gauwigheid alleen maar die Optimalisatie van de inktdichtheid bedenken (uitgebreide gebruiksaanwijzing, p 88 – te downloaden via ftp://download.epson-europe.com/pub/download/5142/epson514242eu.pdf). Iemand anders suggesties?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.