Poll: wie print er nu nog..?

Vijftig jaar geleden was kleurenfotografie een dure hobby. De meeste foto’s werden nog gemaakt in zwart-wit. Echte hobbyisten doken zelf in de donkere kamer, terwijl de modale amateur z’n rolletjes naar de fotovakzaak bracht. Een week op je foto’s wachten was heel normaal.

Vandaag de dag kost een printje de kop niet meer. Bij winkelketens kun je al voor 10 à 20 eurocent terecht, en als je haast hebt, zijn er direct-printmachines. Bij vergrotingen is kamerbreed bijna de limit, en voor de liefhebber zijn er afdrukken op canvas, plexiglas, aluminium… vul maar in. Liever alles in eigen hand houden? Voor bedragen vanaf zo’n 100 euro (A4) zijn er fotoprinters voor thuisgebruik te koop. Geef wat meer uit – de prijs van een behoorlijke compactcamera – en je hebt een A3-kleurenprinter die een resultaat aflevert dat beter is dan dat van menig fotolab. Oók in zwart-wit.

Toch hoor je al jaren dat de modale consument steeds minder foto’s laat afdrukken – verreweg de meeste blijven steken op de computer of de geheugenkaart, of belanden hooguit op het web. Alleen het zelfgemaakte fotoboek doet het erg goed. Hoe staan de bezoekers van fotografie.blog daarin? To print or not to print, that is the question.

Hiernaast de definitieve resultaten van de vorige poll: hoewel zich op de valreep nog een enkele touchscreen-liefhebber meldde, voeren de Nikon Df-en Fujifilm X-fans de boventoon.

 

Print je nog regelmatig foto's (al dan niet zelf)?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Mobiele Seagate-harddisk met 5 terabyte
Lees ook:Tip van de week: burstrate
Lees ook:Tip 19|500 Ontspanknop spiegelreflex: gelijk actie
Lees ook:Tip van de week: kaartjes formatteren
Lees ook:De toekomst van de camera – II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.