Digitale foto’s op barietpapier

WhiteWall, Europa’s grootste professionele fotolaboratorium, is onlangs verhuisd naar een nieuwe vestiging bij Keulen. Sinds de opening van het nieuwe, grotere fotolab is ook het assortiment producten voor de beroepsfotograaf en veeleisende amateur verder uitgebreid. Op het menu staan nu ook digitale afdrukken op barietpapier. In de analoge tijd was barietpapier een must voor het betere zwart-witwerk, vanwege zijn superieure toonschaal en extreem lange houdbaarheid. Omdat het spoelen en drogen veel tijd vergen, zijn barietprints niet goedkoop. Ter indicatie: een print van 30 bij 45 centimeter kost ruim 60 euro. Toch blijft WhiteWall naar eigen zeggen ook hier trouw aan het eigen credo ‘Museumkwaliteit voor een schappelijke prijs’. Fotografen kunnen zwart-witfoto’s uploaden, maar ook hun kleurenfoto’s op de website naar zwart-wit converteren.

Foto: WhiteWall

Lees ook:Wanddecoratie in alle varianten van WhiteWall
Lees ook:Reportagefoto 17: meisjes en paarden
Lees ook:Hoe kies ik een nieuwe camera? – 6
Lees ook:Mag het een Gb meer zijn?
Lees ook:Lichtsterke portretlens voor X-Pro1 en X-E2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.