Canon gaat kleurig de herfst in

Canon heeft zojuist een hele reeks nieuwe compactcamera’s en printers aangekondigd. Bij de camera’s volgen de IXUS 1100 HS (389 euro), IXUS 230 HS (249 euro) en PowerShot SX150 IS (209 euro) de 1000 HS, 220 HS respectievelijk SX130 IS op. Bij de IXUS’sen heeft Canon vastgehouden aan de sensorresolutie van ‘slechts’ 12 megapixels, wat voor de prestaties bij weinig licht waarschijnlijk gunstig uitpakt. Wel is het zoombereik bij beide modellen uitgebreid. De PowerShot superzoomcompact ging wel van 12 naar 14 megapixels.

Verder liet Canon een complete serie nieuwe fotoprinters en all-in-ones zien. Voor de amateur die hoge eisen stelt aan de afdrukkwaliteit zijn vooral de MG6250 (199 euro) en MG8250 (319 euro) interessant, met hun zes afzonderlijke inktcartridges en bij het topmodel ook een geïntegreerde filmscanner. Speciale software staat borg voor een optimale integratie met Adobe Photoshop (Elements) en Lightroom. De nieuwe camera’s en printers arriveren de komende maanden in de winkel.

Lees ook:Minder is soms méér, aldus Canon
Lees ook:Nieuw van Canon: IXUS 130 en IXUS 105
Lees ook:Gevoelig vijftal van Canon
Lees ook:Nieuwe compactcamera’s van Canon
Lees ook:Canon-printer met 12 soorten inkt

2 reacties op “Canon gaat kleurig de herfst in

  1. GPK85

    Toevallig bij iemand ook bekend of sony nog met een nieuwe superzoom camera komt?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raymond Harper

    Nog niks bekend, helaas. Maar ik hou ze in de gaten! :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.