Fujifilm X-Pro2 praktijktest

I: Inleiding

Van Fujifilm mocht ik een paar weekjes een X-Pro2 met objectieven lenen. De X-Pro2 is momenteel het vlaggenschip van de systeemcameralijn. Vergeleken met z’n voorganger, de X-Pro1, is op diverse fronten enorme vooruitgang geboekt. Behalve een nieuwe 24-megapixelsensor, eveneens van het X-Trans-type, heeft de X-Pro2 ook een nieuwe processor en een nieuw AF-systeem aan boord. Voor de automatische scherpstelling, de achilleshiel van de X-Pro1, betekent dit een ware metamorfose. Ook op andere gebieden – denk onder andere aan de weerbestendige body en de dubbele geheugenkaartsleuf, maar ook aan ergonomie en bedieningsgemak – is de X-Pro2 nu pas écht een camera van professioneel niveau geworden.

Toch lijkt het erop dat de nog geen jaar oude X-Pro2 een beetje wordt overschaduwd door z’n jongere broertje, de X-T2. Die heeft op diverse vlakken (waaronder AF en video) de meest imposante specificaties in huis, terwijl hij ook nog eens 100 euro goedkoper is. Vandaar dat Fujifilm vermoedelijk – en niks op tegen – probeert om de X-Pro2 een beetje te promoten, zeker nu er een speciale editie in grafietkleur op stapel staat. Én nu er binnenkort hoogstwaarschijnlijk een nieuwe versie verschijnt van een ander paradepaardje van het merk: de X100 edelcompact. Die heeft namelijk z’n unique selling point met de X-Pro1/2 gemeen: de zogenaamde hybride (zowel optische als elektronische) zoeker.

De volgende keer zal ik dieper ingaan op deze zoeker en uitleggen waarom die zoeker zowel in het voor- als in het nadeel van de X-Pro2 kan werken. En hopelijk kan ik in de tussentijd ook nog flink wat foto’s schieten, want dat kwam er tot nog toe helaas nauwelijks van door een combinatie van werk en griep

Lees ook:Fujifilm X-A2 met opklapbaar scherm
Lees ook:Budgettelezoom voor Fujifilm X-M1/X-E1
Lees ook:Pentax K-S1 en Fujifilm X30 op komst
Lees ook:Fujifilm X-E1: zelfde sensor, halve prijs
Lees ook:Fujifilm X-Pro2 op de proef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.