Case Logic Kontrast-schoudertas getest…

… en JIJ kunt ‘m winnen!

We hebben al eerder aangekondigd dat je een Case Logic Kontrast-fototas kunt winnen met onze herfstfotowedstrijd. Hier duiken we letterlijk en figuurlijk dieper in deze tas.

De KDM-102 is een middelgrote schoudertas die, net als de T-Ford indertijd, leverbaar is in één kleur: zwart. Bij Case Logic houden ze niet van fratsen. Groene biezen zorgen voor een vrolijk kleuraccent. De tas zelf zit behoorlijk stevig in elkaar – het is geen slappe ‘meegever’. Dit mede dankzij de lichte maar stevige DuraBase-bodem die de inhoud ook tegen nat worden van onderaf beschermt (bijvoorbeeld als je de tas in het gras neerzet na een flinke regenbui). Aan de bovenkant zorgt een oversluitende ritssluiting dat de boel droog blijft. De klep opent van je lichaam af, net als bij moedermerk Thule. Zo kun jij makkelijk bij de inhoud en een andere gegadigde niet.

De riem had wat ons betreft wat dikker gemogen (er is trouwens ook een handvat, wat soms heel handig kan zijn). De bevestiging (met een kunststof bajonethaak aan een lus) wijst erop dat deze tas niet voor de allerzwaarste uitrustingen is bedoeld. Handig is dat de haken over wartels beschikken, waardoor je veel minder last hebt van allerlei kronkelingen in de riem.

Case Logic beweert zelf dat je naast de camera met kitzoom nog twee tot vier extra lenzen kwijt kunt, maar hou het wat ons betreft liever op twee, plus eventueel nog een flitser. De tas beschikt over een hoofdcompartiment en twee kleinere compartimenten, die met behulp van verstelbare schotjes met stevig klittenband op maat kunnen worden gemaakt. Een flink voorvak, twee zijvakken en een vakje aan de binnenkant van de klep voor allerlei accessoires maken het geheel af.

De schotjes en buitenbekleding behoren tot de beste die we hebben gezien: stevig en toch schokabsorberend. In principe is het de bedoeling dat de camera met gemonteerd objectief in een soort hangmatconstructie grijpklaar hangt, maar je kunt de hangmat ook verwijderen en je camera met de body naar beneden in het compartiment leggen. Een flinke systeemcamera of niet al te grote spiegelreflex past overdwars. Tot onze verbazing ging er behalve een flitser ook nog een uit de kluiten gewassen 50-135 mm F 2,8 bij – maar de zonnekap moet dan elders een plekje vinden.

Zoals je aan de foto’s kunt zien, is het toch nog een flinke tas, die eigenlijk een maatje te groot was voor m’n lichttent (90x90x90 centimeter). Als je (nog) meer opbergruimte nodig hebt, ben je wellicht beter af met een rugzak – die hebben ze in de Kontrast-serie ook. Kijk voor meer informatie over CaseLogic op hun website. Zoals gezegd: deze tas kan van jou worden als je de winnende foto inzendt voor onze herfstfotowedstrijd! De sluitingsdatum is 31 oktober – hier vind je alle details.

+   Stevige, weerbestendige uitvoering

+   Sobere maar fraaie afwerking

-   Riem had dikker en zwaarder mogen zijn

Lees ook:Win een Case Logic-fototas met je herfstfoto!
Lees ook:Case Logic Kontrast: tassen voor ieder wat wils
Lees ook:Vijf nieuwe cameratassen van Case Logic
Lees ook:iF Product Design Award voor slimme cameratas
Lees ook:Win een Case Logic-fototas met je foto van Naarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.