Herfstbok

Deze bok met verlaagd onderstel heb ik gisteren tijdens m’n eerste wat langere wandeling in weken tussen de stortbuien door gefotografeerd in de kinderboerderij van De tuin van de smid in Leiden. Door een grote diafragmaopening is alleen de kop echt scherp. Na een standaard raw-conversie in Adobe Camera Raw door een van de speciale Halloween-filtertjes van Luminar gehaald, namelijk Graveyard Glow (sorry beestje…). Geïnteresseerden die ook het betreffende mailtje van Macphun hebben ontvangen opgelet: slechts vijf filters zijn gratis, voor de rest moet je betalen.

Voor mensen die binnenkort Photoshop CC 2018 willen downloaden nog een waarschuwing. Bij de finishing touch kwam ik erachter dat bij de overstap van CC 2017 naar CC 2018 van alles en nog wat was overgezet, maar zo te zien niet m’n zelfgemaakte penselen, waaronder m’n naamstempeltje. Wel iets om op te letten voordat je de oude versie van het programma laat wissen – het veiligst is je eigen penselen en dergelijke apart op te slaan (via ‘tandwieltje’ rechtsboven in het paneel), dan kun je ze altijd weer importeren.

Lees ook:Photoshop Touch krijgt update
Lees ook:Nikon helpt aspirant-partyfotografen op weg
Lees ook:Eddy de Jongh in Het Uur van de Wolf
Lees ook:Tip van de week: raw-bestanden synchroniseren in ACR
Lees ook:Hasselblad H5D-50c eerste middenformaatcamera met CMOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.