Aanraakscherm: onbekend maakt onbemind..?

Is een aanraakscherm tegenwoordig een must, niet alleen op een tablet of smartphone maar ook op een camera…? Als je trendwatchers mag geloven wel, maar kennelijk denken de lezers van dit blog er toch anders over. Blijkens de tussenstand na ruim vijftig stemmers zijn onder de fotografen die ervaring met zo’n aanraakscherm hebben, de liefhebbers in de minderheid. Onder degenen die er nog géén ervaring mee hebben, bedankt één op de drie stemmers bij voorbaat voor de eer. Misschien toch wat voorbarig, want zelf hebben we ontdekt dat een aanraakscherm best handig kan zijn – bijvoorbeeld om een scherpstelpunt te kiezen of om op gemaakte foto’s in te zoomen. Als ‘ontspanknop’ vinden we een touchscreen weer minder een succes – zeker bij een verstelbaar scherm is het risico op ongewenste bewegingen levensgroot.

Lees ook:De resultaten van de vorige poll
Lees ook:Tip van de week: bewust schermgebruik
Lees ook:Tip 26|500: Scherpstelpunten
Lees ook:Tip van de week: fotograferen via een touchscreen
Lees ook:Faststone Image Viewer: nieuwe versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.