360 graden productfotografie voor ware liefhebber

Onlangs hebben we een paar Tips van de week gewijd aan productfotografie. Die werden goed gelezen, hoewel we meteen lieten doorschemeren dat het een vak apart was. Dat geldt helemaal voor een speciale tak van productfotografie: 360 graden productfotografie. Dit stelt de kijker/klant in staat een object letterlijk van alle kanten te bekijken – vaak niet alleen het klokje rond, maar zelfs van boven. Dit alles in de vorm van een interactief (Flash-)filmpje, waarmee je het voorwerp in zowat elke gewenste richting kunt draaien en/of kantelen en vaak ook nog kunt inzoomen. Hier kun je een paar voorbeeldfilmpjes bekijken.

Voor dergelijke fotoseries heb je een speciaal gemotoriseerd draaiplateau of zelfs een speciale cabine nodig, anders wordt het broddelwerk. Sinds kort kent Nederland een fotozaak die helemaal in dat soort spullen is gespecialiseerd: niet verrassend 360Productfotografie.nl geheten. Die jongens denken aan niets anders en kunnen je niet alleen vertellen wat je precies nodig hebt, maar ze komen je 360 graden fotostudio ook nog gratis op locatie installeren. Geen overbodige luxe, want het gaat tenslotte om duur speelgoed.

360 graden productfotografie is interessant als je een inspirerende webshop van de grond wilt tillen of je brood verdient in deze tak van fotosport. Voor wie minder hoge eisen stelt maar toch ook geen genoegen neemt met een verlichte kijkdoos van de Xenos, heeft bijvoorbeeld Cameraland onder de naam CameralandSTUDIO een hele reeks kant-en-klare studiosetjes samengesteld.

Lees ook:360 graden video ter land, ter zee en in de lucht
Lees ook:Gratis e-book productfotografie
Lees ook:Superzoom met scherpschuttersvizier
Lees ook:Updates voor Lightroom en Photoshop
Lees ook:Zoekers: noodzaak of overbodige ballast? (2)

Eén reactie op “360 graden productfotografie voor ware liefhebber

  1. Jaap de groot

    Ontzettend interessante manier van productpresentatie. de producten van http://360productfotografie.nl zijn ook interessant. Ben benieuwd naar de toekomst van 360 graden productfotografie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.