Handleidingen: wat moet je ermee?

‘Een stofvrije en vochtafstotende camera voor veilig gebruik buitenshuis…’ Zomaar een staaltje kromtaal uit een willekeurige gebruiksaanwijzing. Eerder bleek dat een digitale camera voor minder ervaren gebruikers behoort tot de grootste mysteriën van de moderne techniek. Reden temeer, zou je denken, om er een heldere handleiding bij te stoppen. Want wat moet je met een frase als ‘Kijk door de zoeker om uw afbeelding samen te stellen op een focale afstand die juist lijkt voor uw doel’? Om van de echte hardcore technotalk maar te zwijgen.

Natuurlijk kun je jouw toevlucht nemen tot de Engelse gebruiksaanwijzing, die tenminste rechtstreeks uit het Japans, Koreaans of Chinees is vertaald. Mits die beschikbaar is en je de taal voldoende beheerst… Maar is een behoorlijke Nederlandstalige gebruiksaanwijzing nou zoveel gevraagd bij een apparaat dat honderden euro’s kost? Aan jullie verder het woord.

Heb je plezier van de handleiding van je camera?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Digitutor voor Nikon D-serie
Lees ook:Chinees Nieuwjaar
Lees ook:Nikon’s eerste EVIL-camera gespot?
Lees ook:Echte Europeaan?
Lees ook:Irisscan tegen cameradieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.