Hoe kies ik een nieuwe camera? – 4

Slim geld besparen

We hebben het al vaker gezegd, maar herhaling is de kracht van de reclame: wie altijd als eerste het nieuwste van het nieuwste wil hebben, is per definitie duur uit. Vaak zakken nieuwe cameramodellen al een paar maanden na de introductie flink in prijs. Bij een spiegelreflexcamera van dik duizend euro kun je een paar honderd euro besparen met een paar maandjes geduld.

Als je niet per se de hoogste resolutie of een lcd-scherm dat je breedbeeldtelevisie naar de kroon steekt hoeft te hebben, kun je je slag slaan wanneer ‘last year’s model’ in de uitverkoop gaat. Akkoord: dat model is misschien een beetje ‘verouderd’. Maar dat is de eergisteren aangekondigde opvolger over een jaar óók. Het geld dat je overhoudt, kun je in mooie lenzen steken: daarvan heb je aanmerkelijk langer plezier. En het belangrijkste: een goede camera wordt niet opeens een slechte camera zodra er een nóg beter toestel op de markt komt.

Praktijkvoorbeeld: terwijl de Nikon D7000 (introductieprijs een kleine 1200 euro) nog niet eens leverbaar is, kun je z’n voorganger de D90 op de kop tikken voor ongeveer de helft van dat bedrag. Sterker nog: zelfs de semiprofessionele Nikon D300s is momenteel voor pakweg 1150 euro te koop. Als je genoegen neemt met ‘maar’ 12 megapixels en misschien niet de meest geavanceerde videofunctie, haal je een anderszins up-to-date spiegelreflexbody in huis die is gebouwd als een tank.

Lees ook:Nieuwe Pentax krijgt vriendelijker prijskaartje
Lees ook:Fotograferen voor een bescheiden budget – 1
Lees ook:Nikon 1 J5: selfiescherm en 4K-video
Lees ook:Fotograferen voor een bescheiden budget – 4
Lees ook:Tip van de week: slim geld besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.