Foam Paul Huf Award 2018 naar Daniel Shea

Lic 7, from the series 43-35 10th Street, 2017. © Daniel Shea

De Foam Paul Huf Award voor jonge fotografen tot 35 jaar is dit jaar gewonnen door Daniel Shea uit de VS. Shea (1985) won de aanmoedigingsprijs voor veelbelovend fotografisch talent uit een totaal van honderd genomineerden, afkomstig uit twintig landen. Volgens het juryrapport laat Shea’s meest recente fotoserie in zijn woonplaats New York “ons nadenken over hedendaags kapitalisme en de gevolgen daarvan voor een veranderend stadslandschap.”

Shea wint naast een geldprijs van 20.000 euro ook een tentoonstelling dit najaar in Foam. Eerder winnaars waren onder anderen Alex Prager en vorig jaar Romain Mader. De prijs is vernoemd naar topfotograaf Paul Huf, die in 2002 overleed.

Lees ook:Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2016 voor Daisuke Yokota
Lees ook:Foam Paul Huf Award naar Alex Prager
Lees ook:Winnaar Foam Paul Huf Award exposeert
Lees ook:Romain Mader wint Foam Paul Huf Award 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.