Steenbergen Stipendium 2017 voor Eline Benjaminsen

Where the money is made, 2017. © Eline Benjaminsen

Het Steenbergen Stipendium is een belangrijke stimuleringsprijs voor beginnend fotografisch talent. De prijs wordt toegekend aan het beste fotografische afstudeerproject aan een Nederlandse kunstacademie en werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Winnares werd Eline Benjaminsen uit Noorwegen, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, met haar project Where the money is made. Dit project gaat over de steeds grotere kloof tussen de financiële sector en de alledaagse realiteit. De publieksprijs ging deze keer naar Niké Dolman. Het werk van alle vijf de genomineerden is tot en met 29 oktober te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Lees ook:Fotonieuws en -nieuwtjes van afgelopen week
Lees ook:Steenbergen Stipendium 2014 naar Olya Oleinic
Lees ook:Winnaars ING Unseen Talent Award en Publieksprijs
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen
Lees ook:Nieuwe editie Fotowedstrijd.nl op stapel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.