Nationale en Open Competition winnaars SWPA 2017

© Alexander Vinogradov, Winner, Open Competition, Portraits, 2017 Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards, met bijna een kwart miljoen inzendingen in totaal de grootste fotowedstrijd ter wereld, beleven dit jaar hun tienjarig jubileum. In de aanloop naar de finale van de editie 2017 zijn alvast de tien winnaars in de evenzovele categorieën van de Open Competition én de winnaars van de National Awards bekendgemaakt. Geen makkelijke klus, want de Open Competition leverde ditmaal ruim 105.000 inzendingen op. In de categorie Portraits ging de eer naar Alexander Vinogradov uit Rusland voor dit sobere maar o zo fraaie meisjesportret. Alle winnaars krijgen een Sony A7 II met objectief en dingen mee naar de titel Open Photographer of the Year. Wie de hoofdprijs in de wacht sleept, zal blijken op 20 april. Dan worden ook de winnaars van de Professional Competition bekendgemaakt.

Aan de National Awards deden dit jaar 66 landen mee, waaronder Nederland. Hier won Ewa Cwikla met een ontroerend portret van een oudere vrouw.

Lees ook:Mirella Lukens wint National Award bij SWPA
Lees ook:Categoriewinnaars Open & Youth Competition SWPA 2016
Lees ook:Nog één maand inzenden voor SWPA 2017
Lees ook:Nog één maand inzenden voor Sony World Photography Awards
Lees ook:Wie is/wordt de beste fotograaf van Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.