Romain Mader wint Foam Paul Huf Award 2017

Demande en marriage (Marriage proposal), from the series Ekaterina, 2012. © Romain Mader / ECAL

De Foam Paul Huf Award, een prijs voor internationaal fotografietalent tot 35 jaar, gaat dit jaar naar de Zwitser Romain Mader (1988). Mader viel bij de elfde editie in de prijzen voor zijn serie Ekaterina, door de jury omschreven als “grappig, naïef, absurd en lichtvoetig”. In deze fotoserie gaat het alter ego van de fotograaf in de denkbeeldige stad Ekaterina, uitsluitend bevolkt door vrouwen en niet geheel toevallig gesitueerd in de Oekraïne, op zoek naar een bruid. Zware onderwerpen als uitbuiting, postorderbruiden,  sekstoerisme en – aan de andere kant van de streep – eenzaamheid worden op een ludieke manier in beeld gebracht, zonder te vervallen in gemakkelijke satire. Aan de Foam Paul Huf Award zijn een geldprijs van 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam verbonden.

Lees ook:Mader en Moshammer in Foam
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2018 naar Daniel Shea
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2013 voor Onorato & Krebs
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2016 voor Daisuke Yokota
Lees ook:Foam Paul Huf Award voor Daniel Gordon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.