Oekraïense winnaar publieksprijs Pride Photo Award

Polarity. © Lana Yanovska. Winnaar publieksprijs Pride Photo Award 2016

De publieksprijs van de Pride Photo Award gaat dit jaar naar de serie Polariteit van de Oekraïense fotograaf Lana Yanovska. Deze serie – waarop androgyne mensen tweemaal poseren, eenmaal op een ‘mannelijke’ en eenmaal op een ‘vrouwelijke’ manier, om de kijker met diens eigen ‘gendernormen’ te confronteren – sleepte de meeste stemmen van de in totaal ruim 13.000 bezoekers aan de Oude Kerk in de wacht. Yanovska was ook al winnaar in de themacategorie van deze editie: Insiders/Outsiders. Tweede werd de Franse fotograaf Vincent Gouriou met een serie over een transgendermeisje op het Bretonse platteland. De Amerikaan Richard Renaldi behaalde de derde plaats.

Lees ook:Foto Istanbul Gay Pride wint Pride Photo Award
Lees ook:Winnende foto’s Pride Photo Award in Oude Kerk
Lees ook:Insiders versus Outsiders thema Pride Photo Award
Lees ook:Cindy Aquino wint Pride Photo Award 2013
Lees ook:Pride Photo Award 2014 van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.