Zilveren Camera (opnieuw) voor Eddy van Wessel

Eddy van Wessel, uit de serie Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47. Winnaar Zilveren Camera 2015.

Zojuist werd bekend dat de Zilveren Camera 2015 – Canon Zilveren Camera 2015, moeten we eigenlijk zeggen – gaat naar Eddy van Wessel, voor zijn zwart-witserie Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47. In en rond de Irakese stad Sinjar strijden diverse milities met IS om de macht, én om de strategisch belangrijke doorgangs- annex bevoorradingsroute. Zoals bijgaande foto laat zien, richtte Van Wessel zijn camera niet alleen op het strijdgeweld als zodanig, maar ook op de – soms naar het absurde neigende – situatie eromheen. Van Wessel won in 2012 al de Zilveren Camera met een serie uit de Syrische stad Aleppo.

De Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek ging dit jaar naar Marieke van der Velden en Philip Brink voor hun reportage over vluchtelingen op Lesbos, The Island of all Together, waaruit onlangs een selectie werd gepubliceerd in Focus. Verder relatief veel nieuwe of minder bekende namen onder de prijswinnaars – ook wel eens verfrissend. Al het winnende werk op de website van Zilveren Camera en vanaf morgen in Museum Hilversum.

Lees ook:Eddy van Wessel wint Zilveren Camera
Lees ook:Eddy van Wessel in Afghanistan
Lees ook:Canon Zilveren Camera 2016 voor Cigdem Yuksel
Lees ook:Zilveren Camera 2014 naar Pierre Crom
Lees ook:Zilveren Camera-uitreiking live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.