De winnaars van de Before They Pass Away-winactie

Fotograaf Jimmy Nelson reisde de hele wereld over, om culturen vast te leggen die op het punt stonden voorgoed te verdwijnen. Fotografe Hannelore Vandenbussche reisde met hem mee, en legde het achtergrondverhaal bij Jimmy’s boek Before They Pass Away vast – in woord en in beeld. Het resultaat was Before They Pass Away. De verhalen achter de foto’s, onlangs verschenen bij Keff @Dessing Publishing in samenwerking met Uitgeverij Brandt.

Jan van Abeelen – Editing soapstone

Van de uitgever mochten wij een aantal exemplaren weggeven aan lezers die óók iets wat op het punt staat te verdwijnen hadden vastgelegd. Kennelijk voelden maar weinigen zich aangesproken om zich met de camera op – ik doe maar een willekeurige greep – kolencentrales, plastic tasjes, open toegangspoortjes in stations (én lege zitplaatsen in treinen), non-smartphones, collega-fotografen met een camera van een zeker Koreaans merk, schone diesels, sigarettenpakjes in vrolijke kleurtjes, kinderen zonder gaatjes in hun tanden en politici zonder deuken in hun imago te storten. En dan kijk ik – in tegenstelling tot de makers van bijgaande foto’s – nog niet eens over de grens…

Vincent van Kooten – Marktkoopman op traditionele markt in India

 

Gelukkig was de kwaliteit van de inzendingen omgekeerd evenredig met de kwantiteit. Jan van Abeelen en Vincent van Kooten: gefeliciteerd met jullie meer dan verdiende prijs! De feestdagen gooien logistiek gezien misschien enig roet in het eten, maar binnenkort horen jullie meer van de uitgever.

Lees ook:En de winnaar van onze winterfotowedstrijd is…
Lees ook:Before They Pass Away – De verhalen achter de foto’s
Lees ook:Natuurfotografie van Vincent Munier
Lees ook:De grootste selfies ter wereld in Rotterdam
Lees ook:Tip van de week: snelle onderwerpen bijbenen

2 reacties op “De winnaars van de Before They Pass Away-winactie

  1. Jeffry Siau

    Reactie op de foto’s: de handelingen mooi in beeld: steenbeitel, pen+papier. Het verschil tussen kijken en zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.