World Press Photo scherpt regels aan

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over gemanipuleerde nieuwsfoto’s. Ook de gerenommeerde World Press Photo-wedstrijd ontsprong daarbij de dans niet. Daarom heeft de organisatie besloten nieuwe regels in te stellen, die zijn gepubliceerd voordat binnenkort de inzendingstermijn voor de editie 2016 begint. Zo weet iedereen bij voorbaat waar hij/zij aan toe is.

Het onderdeel waar het met name om draait, is de Code of Ethics. World Press Photo verwacht kort en goed van de inzenders dat zij hun beelden niet inhoudelijk manipuleren – niet achteraf met een beeldbewerkingsprogramma, maar óók niet tijdens het maken van de opname. Een en ander is vertaald in gedetailleerde voorschriften over wat wel en niet mag. De organisatie zal er streng op toezien dat een en ander in de praktijk wordt nageleefd. Hier kun je alles nalezen.

Lees ook:World Press Photo trekt recordaantal bezoekers in Amsterdam
Lees ook:World Press Photo jaarboek nu verkrijgbaar
Lees ook:World Press Photo strenger inzake Photoshoppen
Lees ook:Nieuwe website World Press Photo
Lees ook:World Press Photo van het jaar geen fake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.