Steenbergen Stipendium 2014 naar Olya Oleinic

Olya Oleinic, Universal guide to everything. Foto: Jim Gregory

Het Steenbergen Stipendium is al sinds eind jaren negentig de toonaangevende aanmoedigingsprijs voor aanstormend jong fotografie- en filmtalent. De editie 2014 werd gewonnen door Olya Oleinic (1991) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar project Universal guide to everything liet zij de overige genomineerden achter zich. Dit project, bestaande uit een muur vol ansichtkaarten van vreemde, slechts gedeeltelijk herkenbare voorwerpen, vormt een commentaar op de manier waarop kennis op het internet ontstaat en wordt opgedaan.

De publieksprijs ging deze keer naar Carilijne Pieters (1991) van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar film De liefde is alles, hè vormt een intiem portret van haar schoonouders. Het werk van beide winnaars en de andere genomineerden is nog tot en met 2 november te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Lees ook:Steenbergen Stipendium 2017 voor Eline Benjaminsen
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen
Lees ook:Photo Academy Award publieksprijs
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2013 voor Onorato & Krebs
Lees ook:Oekraïense winnaar publieksprijs Pride Photo Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.