Winnaars Wiki Loves Monuments-fotowedstrijd bekend

De winnaars van de editie 2013 van de Wiki Loves Monuments-fotowedstrijd van Wikipedia zijn zojuist bekendgemaakt. In de categorie Kwaliteit ging de eerste prijs naar ‘Uberprutser’, de alias van een in bescheidenheid uitblinkende Fries die zichzelf naar eigen zeggen tot doel had gesteld om dit jaar 365 foto’s van redelijk goede kwaliteit te uploaden. Ten minste één daarvan is al met zekerheid binnen, zouden we zeggen! De foto van de Mariakerk in Wierum leverde Uberprutser een cadeaubon voor fotoapparatuur op. In de nieuwe categorie Wederopbouw won ‘Agaath’ de eerste prijs met haar foto van een Rotterdamse villa uit begin jaren zestig.

Uberprutser: De Mariakerk in Wierum. Eerste prijs in categorie Kwaliteit.

 

Wiki Loves Monuments leverde dit jaar in Nederland 7100 inzendingen op, waarvan ruim tweeduizend van nog niet op Wikipedia in beeld gedocumenteerde monumenten. De tien beste foto’s dingen nog mee in de internationale editie van de wedstrijd; de uitslag daarvan wordt in december bekendgemaakt.

Lees ook:Ruim 4000 inzendingen voor Wiki Loves Monuments NL
Lees ook:Winnaars grootste fotowedstrijd ter wereld bekend
Lees ook:Wikipedia-fotowedstrijd wereldrecordhouder
Lees ook:Wiki Loves Monuments fotowedstrijd weer van start
Lees ook:Fotowedstrijd Wiki Loves Monuments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.