Wedstrijd voor vrouwelijke fotojournalisten

Vrouwelijke fotojournalisten kunnen tot eind mei werk inzenden voor de Canon Female Photojournalist Award: een wedstrijd die al sinds 2000 jaarlijks wordt georganiseerd door de AFJ (Association des Femmes Journalistes) in samenwerking met Canon en Le Figaro Magazine. Voor de winnares is een beurs van 8000 euro beschikbaar. Vrouwelijke fotojournalisten van alle nationaliteiten kunnen meedoen. Tot de eerdere winnaars behoort onder anderen onze ‘eigen’ Ilvy Njiokiktjien, die gisteren tot Fotograaf des Vaderlands werd uitgeroepen bij de presentatie van de Fotoweek.

Natuurlijk kun je je afvragen of een aparte wedstrijd voor vrouwen nog wel van deze tijd is, nu fotografen als Njiokiktjien en vele anderen ook in ‘gemengde’ wedstrijden hoge ogen gooien (en waarom ook niet, btw?). Aan de andere kant is de vrouwenemancipatie bij lange na nog niet voltooid, niet in een land als Nederland en al helemaal niet in een land als bijvoorbeeld Egypte, waar vrouwelijke journalisten zich blijkbaar niet op het Tahirplein kunnen vertonen zonder aangerand of op z’n minst opgepakt te worden.

Lees ook:Samsung opent met eUFS nieuwe opslagperspectieven
Lees ook:NVF start onderzoek naar positie fotojournalisten
Lees ook:Win de Frans Lanting Award met je mooiste natuurfoto
Lees ook:Cameratas voor vrouwelijke fotografen
Lees ook:Zilveren Camera winnen…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.