Centraal in beeld: toch wel…

Liever het hoofdonderwerp niet centraal in beeld, is een algemeen aanvaard principe als het gaat om de beeldopbouw.

Hier voegt de centraal ( en symmetrisch) geplaatste kudde zwaargewichten iets aan het beeld toe. Frontaal, je kunt er niet langs, het ‘dwingende’ karakter van de opstopping wordt versterkt door de centrale plaatsing. Dan moet je lak hebben aan de 1/3 regel. Zó komt het beeld het beste tot zijn recht. Niet voor niets hangt deze foto intussen op het kantoor van Sigma Benelux, die hem kochten als ‘bewijs’ voor de kwaliteit van hun nieuwe 150 – 500 mm objectief. Want die lens had ik tijdens mijn laatste bezoek aan Zuid-Afrika als testexemplaar bij me. Daarover later meer, inclusief meer beelden.

Lees ook:Fotovragen? Vakantiebeurs!
Lees ook:Sigma lens licht in prijs gestegen
Lees ook:Paardrijden in Zuid-Afrika
Lees ook:Tip 5|500 Vertraging – rekening mee houden!
Lees ook:Daar loopt een streepje door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.